Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 maart 2018

Conciërge van het jaar

Op Valentijnsdag is het predicaat dé beste Conciërge uitgereikt aan Ria Hoenselaar. Tijdens een feestelijke op ’t Praathuis is door de kinderburgemeester uit het juryrapport voorgelezen. Niets dan lof voor ‘hun Ria’ door de kinderen, leerkrachten en de ouders. Iedereen is erg blij met Ria, ‘zij staat altijd voor alles en iedereen klaar, is het aanspreekpunt en daarmee ook vertrouwenspersoon voor de kinderen, helpt ze met materialen of een pleister, gevraagd en ongevraagd. Niets is haar teveel’.
Bobbie Smeets wilde nog van Ria weten wat er Top of Flop is aan haar baan. Ria vindt haar baan Top en de kinderen van haar school bevestigden dit met een groot applaus.
Door de stadsdichter Culemborg 700, René van Loenen, zijn nog enkele gedichten voor deze feestelijke dag ten gehore gebracht. De zaal was muisstil!
D66 Culemborg wil met deze verkiezing aandacht vragen voor het belang van deze medewerkers op scholen. ‘Conciërges zorgen er op scholen voor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een gezonde omgeving,” zegt kandidaat raadslid Josefien Rooks. ‘Ze weten precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. Conciërges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school. Door deze medewerkers te nomineren geven scholen en scholieren hen de waardering die ze verdienen.’
In Culemborg heeft deze verkiezing voor het eerst plaatsgevonden en sluit daarmee aan bij een mooie traditie die in tal van andere steden jaarlijks plaatsvindt.

Verslag uitreiking verkiezing Congierge 2018

Verslag uitreiking verkiezing Congierge 2018