Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 30 oktober 2018

Begroting 2019

Hoe verdelen we het geld in Culemborg?

De begroting van Culemborg voor 2019 ziet er goed uit. Veel van de plannen uit het Raadsprogramma staan erin. Ook veel punten die juist D66 belangrijk vindt. En er is voldoende vermogen voor het opvangen van klappen.

Huisartsenzorg

D66 vraagt wel nog extra aandacht voor huisartsenzorg ‘s avonds en in het weekend. Zeker ouderen en mensen met jonge kinderen vinden het onprettig dat men na 5 uur naar Tiel moet. D66 wil dat de gemeente het gesprek aangaat met huisartsen om dit beter regelen. Veel geld is daar niet voor nodig. Maar als het niet in de begroting staat, krijgt het dit jaar geen aandacht en dat is een gemiste kans.

Sociaal ondernemers en maatschappelijk initiatief

D66 stelde onder meer vragen over initiatieven uit de stad en sociaal ondernemerschap. Wethouder Collin Stolwijk verzekerde de raad dat de gemeente komend jaar graag intensiever wil samenwerken aan gemeenschappelijke doelen, waaronder verhogen van de biodiversiteit en versterken van de sociale weerbaarheid. Ambtenaren worden bijgestaan in hoe die samenwerking het beste vorm kan krijgen. Daarnaast heeft de gemeente diverse financiële ‘potjes’ voor initiatieven uit de stad.

De begroting staat donderdag 8 november op de agenda. De vergadering start om 16.00. Iedereen is welkom.

Groetjes Rinske