Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 maart 2019

Gemeenteraadselen 7 maart 2019 Wie is Culemborg?

Wat voor stad wil Culemborg eigenlijk zijn? En met welke gemeenten om ons heen kan Culemborg het beste samenwerken? Die vragen zijn het afgelopen jaar uitgewerkt, samen met inwoners, ondernemers, organisaties, ambtenaren en bestuurders. D66 is blij met de uitkomst.

De meest opmerkelijk conclusie uit de Stadsvisie en het rapport Krachtig Culemborg is dat Culemborgers de blik meer op Utrecht, dan op rivierenland hebben gericht. Het voorstel is nu om dan ook intensiever te gaan samenwerken met Houten en Utrecht, waarbij we Rivierenland niet loslaten. D66 ziet kansen in huisvesting voor Utrechtse studenten en innovatieve start-ups. Concepten als het duurzaamste hotel van Nederland, het Design-Museum, GelderlandFabriek en het Weeshuis-museum hebben grotere kans op groei, als Culemborg meer zichtbaar wordt voor Utrecht. Wel vindt D66 zat we ervoor moeten waken dat Culemborg de bouwplaats van Utrecht wordt. Een krachtig(er) Culemborg is ook een krachtige partner in de Betuwe. Want ook al kijken we over de Lek, onze roots liggen in het Rivierenland en die koesteren we.