Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 7 maart 2020

Op bezoek bij pastor Frank van de Oud Katholieke Kerk

Fractieleden Huib Clarisse, Jos van Went, Rinske van Noortwijk en Josefien Rooks alsmede voorzitter bestuur D66 Culemborg Dagmar Kusters waren op bezoek bij Pastor Frank Duivenvoorde.

Frank: “….afgelopen donderdag had ik het genoegen raadsleden en ondersteuners van de fractie van D66 – Culemborg te mogen ontvangen. De relatie tussen de politieke partij van ‘het redelijk alternatief’ en de Oud-Katholieke Kerk is altijd goed en hartelijk geweest al sinds burgemeester Roland van Schelven. We hebben nader kennisgemaakt, spraken met elkaar over de spirituele kaalslag en de rol van de georganiseerde religie en de kerken in deze tijd, de religieuze diversiteit in de stad, de noodzaak van de bescherming van het cultureel erfgoed van de stad en de gedeelde zorgen over de toenemende leegstand in de binnenstad. Van onze kant veel waardering voor de tijd en de energie die ondersteuners en raadsleden van de D66-fractie Culemborg steken in het willen horen wat er onder de Culemborgers leeft en hoe zij proberen om deze stad voor iedereen een goede en leefbare woon- en werkplek te maken. Wij wensen hun veel inspiratie en vreugde toe bij het werk in de lokale politiek. Voor herhaling vatbaar…….!”

Enkele weken later zagen wij tot ons genoegen dat (eindelijk) de stoep voor de entree van kerk en van de pastorie op de Varkensmarkt werd hersteld. We hopen van harte dat vanaf nu het water niet zomaar meer naar binnen kan stromen en vochtschade aanricht. Op de avond van ons bezoek waadden wij ons nog door grote plassen water naar de voordeurbel!

Raadslid Josefien Rooks