Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 22 mei 2021

Rard Metz nieuw bij de fractie

Er is een nieuwe commissielid geïnstalleerd voor D66 in Culemborg! Rard Metz stelt zich graag aan je voor:

Dat doe ik met plezier: Geboren als Erard Johan Metz, kortweg Rard in december 1962 in Hamersveld, nu Leusden. Mijn vrouw en ik wonen, na zes jaar in Deventer te hebben gewoond, weer in Culemborg sinds januari 2019. In Deventer is het politieke vuur bij mij definitief ontstoken. We zijn terug in ons geliefde rivierenland waar we in 1998 waren neergestreken. We hebben in die periode bijna zes jaar in Culemborg gewoond en negen jaar in Beusichem. Onze zoon en dochter hebben in die periode de middelbare school afgemaakt en wonen op zichzelf. Ik werk bij Koninklijke Metaalunie, een werkgeversorganisatie voor de MKB metaal, en begeef me voor mijn werk vaak op snijvlak tussen overheid en bedrijfsleven. Hiernaast heb ik nog hobby’s zoals (zee-)zeilen met onze boot, roeien op de rivier en zingend muziek maken. Er liggen flinke uitdagingen voor Culemborg klaar zoals verduurzaming, energietransitie, gelijke kansen, leven lang ontwikkelen en, natuurlijk de woningbouwopgave. Grote thema’s die we vooral in de stad met elkaar moeten oplossen. Ik heb er zin in!