Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 4 juli 2021

Manifestatie voor doorgaande fietsroutes

Culemborg, zaterdag 3 juli.

Locatie Goilberdingendijk

Rita Braam PS Gelderland:

“Vanmiddag mocht ik als provinciaal spreker te gast zijn bij de Fietsersbonden in onze regio. In totaal 4 afdelingen organiseerden een manifestatie voor een snelfietsroute tussen Utrecht en Den Bosch. Daarvoor zijn 3 provincies nodig en een paar gemeenten, waarvan Houten, Culemborg en West Betuwe er waren en de route bij Zaltbommel al rond is.

De vraag was of er een kans is dat het knelpunt van een vaste fietsbrug over de Lek en de uiterwaarden wordt opgelost.

Vanuit de provincie Gelderland kon ik inbrengen dat de regio voor haar economie erg inzet op goede verbindingen naar de omliggende hogescholen en universiteiten in Den Bosch, Utrecht, Wageningen, Nijmegen en het groenonderwijs in Houten. En dat vraagt investeringen.

Sprekers waren optimistisch, Wim Bot van de Fietsersbond hoopt op een doorbraak in 2022 of 2023. Er is een toekomstbeeld Fiets dat op tafel ligt. En de lokale bestuurders laten nu onderzoek doen. En dan…. wie weet!”

Vanuit Culemborg waren nog Dagmar Kusters en Josefien Rooks aanwezig.

Thema

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat daarbij centraal. Duurzame energie, duurzaam ondernemerschap. Meer groen. We hebben oog voor kortetermijngewin, maar vinden dat de langetermijnvisie de boventoon moet voeren. 'Toekomstbestendig beleid' dus.

Lees meer