Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 september 2021

Bezoek aan Hospice Nocturne

Op maandagmorgen 27 september brachten wij met een aantal fractieleden een bezoek aan het Hospice aan de Gershwinhof in Culemborg. We werden hartelijk ontvangen door de voorzitter van het bestuur, de penningmeester en de coördinator. Na een toelichting op de activiteiten van het hospice, een plek waar mensen in een vertrouwde omgeving afscheid kunnen nemen in de laatste fase van het leven, kregen we een goed beeld van de inzet van de vele vrijwilligers die dit Hospice tot een zeer waardevolle, en onmisbare plek maken in Culemborg en de directe omliggende gemeenten.

Het Hospice groeit uit zijn jasje, met een toenemende zorgvraag is een grotere locatie urgent geworden. Men is hard aan het werk om een toekomstbestendige locatie voor het Hospice Nocturne te verkrijgen. Er liggen bouwplannen voor een locatie in Parijsch.  Vanuit D66 denken we graag mee over de mogelijkheden die we vanuit de gemeente(raad) kunnen aanreiken om dit mogelijk te maken. We willen in contact treden met andere fracties om hiervoor tot een amendement te komen bij de begrotingsbesprekingen. Deze voorziening voorziet in een behoefte en dit onderwerp zou niet politiek gemaakt moeten worden. Wij willen handelen om in de financiering een rol te spelen.