Steun ons en help Nederland vooruit

Dagmar Kusters

Lijsttrekker

Culemborg

Als geboren (1982) en getogen Betuwse, ben ik via een omweg van Leiden naar Brussel en Den Haag sinds 2008 weer terug in de Betuwe. Nu ik samen met mijn vriend en drie (samengesteld zes) kinderen in Culemborg woon, wil ik mij graag inzetten voor deze prachtige stad. Dat doe ik bijvoorbeeld als voorzitter van het bestuur van D66 Culemborg.

Na mijn studie Internationaal en Europees recht heb ik in Den Haag en Brussel kennis opgedaan van o.a. internationale organisaties, de luchtvaart, consumentenbescherming, metrologie, kansspelen en mededinging. Vanaf 2011 was ik werkzaam als bestuurssecretaris en beleidsmedewerker voor ROC Rivor in Tiel. Dat heeft geleid tot kennis van het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs in de regio Rivierenland. In 2016 heb ik de stap terug naar de Rijksoverheid gezet en ben ik werkzaam als beleidsmedewerker voor het ministerie van Defensie.

Mijn persoonlijke speerpunten liggen op bestuurlijk en communicatief vlak. Ik vind het heel belangrijk dat de overheid geen ideeën oplegt, maar deze samen met de maatschappij creëert en uitvoert. Verleiden in plaats van verplichten. Vanuit vertrouwen in elkaar. Communicatie is hierbij zeer belangrijk. Daarmee bedoel ik communicatie op veel vlakken: niet alleen via een website, maar ook in de media en nog belangrijker in gesprekken met mensen. Ik denk niet vanuit een bepaald idee of dogma. Elk probleem kan op een andere manier aangepakt worden, die recht doet aan zoveel mogelijk verschillende meningen in de samenleving. Een mooie uitdaging om daar balans in te brengen. Samenwerking en verbinding staan bij mij hoog in het vaandel: we willen immers allemaal het beste voor onze stad!

 

Meer van Dagmar Kusters