Steun ons en help Nederland vooruit

Als geboren (1982) en getogen Betuwse, ben ik via een omweg van Leiden naar Brussel en Den Haag sinds 2008 weer terug in de Betuwe. Nu ik samen met mijn drie kinderen in Culemborg woon, wil ik mij graag inzetten voor deze prachtige stad. Dat doe ik op verschillende manieren: bijvoorbeeld als vrijwilliger bij de corsoclub, maar ook als voorzitter van het bestuur van D66 Culemborg. Die combinatie past bij mij: serieus (bestuurswerk) combineren met praktisch bezig zijn en lol maken (fruitcorso).

Na mijn studie Internationaal en Europees recht heb ik in Den Haag en Brussel kennis opgedaan van o.a. internationale organisaties, de luchtvaart, consumentenbescherming, metrologie, kansspelen en mededinging. Vanaf 2011 was ik werkzaam als bestuurssecretaris en beleidsmedewerker voor ROC Rivor in Tiel. Dat heeft geleid tot kennis van het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs in de regio Rivierenland. In 2016 heb ik de stap terug naar de Rijksoverheid gezet en ben ik werkzaam als beleidsmedewerker en bestuursondersteuner voor het ministerie van Defensie.

Mijn persoonlijke speerpunten liggen op bestuurlijk en communicatief vlak. Ik vind het heel belangrijk dat de overheid geen ideeën oplegt, maar deze samen met de maatschappij creëert en uitvoert. Communicatie is hierbij zeer belangrijk. Daarmee bedoel ik communicatie op veel vlakken: niet alleen via de website, maar ook in de media en nog belangrijker in gesprekken met mensen. Ik denk niet vanuit een bepaald idee of dogma. Elk probleem kan op een andere manier aangepakt worden, die recht doet aan zoveel mogelijk verschillende meningen in de samenleving. Tegelijkertijd hecht ik waarde aan enige mate van structuur en standaardisatie. Een mooie uitdaging om daar balans in te brengen. Samenwerking staat bij mij hoog in het vaandel: we willen immers allemaal het beste voor onze stad!

Meer van Dagmar Kusters