Steun ons en help Nederland vooruit

Ik ben terug in Gelderland, geboren en getogen in ‘Zwolle bij Grolle’ (ja van de Grolsch!) ben ik via Amsterdam en Almere in de Vrijstad Culemborg geland. Op een van de Dreven vonden mijn man en ik ons droomhuis.

Studeren was voor een meisje van de boerderij niet vanzelfsprekend, lerend en werkend  heb ik mijn carrière uitgestippeld: werken in de winkel, groepsleidster, sociotherapeute in de Tbs kliniek Oldenkotte, reclasseringswerker in Amsterdam (o.a. Bijlmerbajes), manager bij Reclassering Nederland en het Leger des Heils en enkele jaren regiosecretaris Reclassering. Ik werkte op locaties in Flevoland, Twente, Utrecht en Noord Holland.

Mijn sluimerende interesse in de politiek is tijdens de studie aan de Hogeschool Amsterdam (GGZ en management) aangewakkerd. Ik voelde me verbonden met het gedachtengoed van D66.

Actief lid werd ik in Almere. Tijdens een zomerborrel ontmoette ik mijn zielsverwanten. Betrokken en enthousiaste D66’ers om te sparren over onze richtingwijzers en campagne te voeren: flyeren, canvassen, het gesprek op straat en in de kroeg en lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Als bestuurslid van de D66 Regio Flevoland had ik de portefeuilles: Ledenmanagement en Opleidingen en de Talentontwikkeling. Hier overwoog ik om politiek actief te worden en kwam op een mooie plek op de lijst voor de Provinciale Staten!

Als nieuwe Culemborger wil ik me nu graag inzetten voor de lokale politiek, onze standpunten uitwerken en met de D66 fractie een positief en innovatief klimaat voor alle Culemborgers realiseren.

Het motto: ‘Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten’ (citaat Els Borst) is voor mij ook een reden om een functie in de gemeentepolitiek te ambiëren.

Mijn interesses gaan uit naar: Cultuur, het Sociale Domein, de verbinding van het verstedelijkt- en het buitengebied, de Regio en bovenal een inzet voor een inclusieve samenleving.

Mijn kennis, ervaringen en vaardigheden zet ik graag in voor onze mooie stad Culemborg!

Meer van Josefien Rooks